Gezichtsmasker

Gezichtsmasker

Verzorg uw huid en gun uzelf een welverdiend moment van ontspanning met ons gezichtsmasker met actieve bestanddelen van natuurlijke oorsprong.

2 Resultaten "Gezichtsmasker"

Lees meer
Lees meer

Waarom een gezichtsmasker aanbrengen? 

Het masker is een essentiële stap om uw huid te verzorgen. Het is de ideale aanvulling op een gezichtsroutine: het biedt een grondige verzorging om de huid te ontgiften en langdurig te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

Van de vele maskers op de markt, kunnen we twee soorten onderscheiden: 

- Schoonheidsmaskers: ze geven de huid een oppepper wanneer u uw teint snel moet oppeppen, bijvoorbeeld voor een bruiloft of een belangrijke gebeurtenis.

- De "verzorgende" maskers: deze kunt u het hele jaar door gebruiken en verzorgen uw huid grondig. Ze worden gebruikt als klassieke basisverzorging.

Welk gezichtsmasker moet ik kiezen?

Elk gezichtsmasker is ontworpen om een specifiek probleem aan te pakken. Daarom bestaan er heel wat verschillende soorten maskers: sommige maken de huid mat en behandelen acne, andere hydrateren de droge huid grondig, nog andere zorgen voor een stralende teint...

Kies een masker dat inspeelt op wat u nodig hebt, op basis van uw huidtype. In het algemeen zijn vaste maskers (poeders en sticks) beter geschikt voor de huid die de neiging heeft snel vet te worden, terwijl gel- of crèmemaskers meer geschikt zijn voor de droge huid.

Het Klorane masker voor de gemengde tot vette huid

Ons zuiverende masker in stickvorm met BIO watermunt en klei ontgift de huid en absorbeert de onzuiverheden die zich in de poriën hebben opgehoopt. BIO watermunt werkt als een beschermend schild tegen vervuiling dankzij zijn antioxiderende werking, terwijl witte klei acne en puistjes bestrijdt dankzij zijn antibacteriële eigenschappen. Het masker werd verrijkt met aloë vera-extract en glycerine, twee actieve bestanddelen die de huid diepgaand hydrateren. 

Het stickformaat is een innovatie van de Klorane Laboratoria: het masker wordt rechtstreeks op de huid aangebracht zonder de vingers te gebruiken en de gekleurde textuur maakt nauwkeurig aanbrengen mogelijk.

Klorane masker voor de normale tot droge huid

Ons gezichtsmasker met BIO korenbloem werd speciaal ontworpen voor de normale en droge huid, maakt de huid voller en hydrateert haar diepgaand terwijl u slaapt. Het BIO korenbloemextract kalmeert roodheid en jeuk en het hyaluronzuur hydrateert uw huid intens. Wanneer u wakker wordt, is uw gezicht zichtbaar geregenereerd en klaar om de dag tegemoet te gaan.

Uw huid verzorgen met een natuurlijk masker

Wil een masker werken, dan moet het genoeg in de huid trekken zodat de actieve bestanddelen in de poriën kunnen doordringen. Dit betekent dat alle andere ingrediënten van het masker er ook in trekken, de kwaliteit van de verzorging is dus heel belangrijk. Kies voor BIO maskers met een maximum aan natuurlijke ingrediënten.

Hoe brengt u een gezichtsmasker aan?

Dit zijn de juiste gebaren om zoveel mogelijk uit uw masker te halen:

1. Reinig uw huid

Begin met uw make-up volledig te verwijderen en uw huid te reinigen met uw normale reinigingsproduct. 

2. Breng het masker aan

De manier van aanbrengen hangt af van het soort masker: 

- Maskerblad: breng het masker aan op uw gezicht en maak een opening voor uw mond, ogen en neus.

- Poedermasker: doe een beetje poeder op uw natte vingers en verdeel het masker over uw gezicht, vermijd de ogen en mond.

- Crèmemasker: breng het masker over het hele gezicht aan (behalve rond de ogen en de mond) en laat het een paar minuten drogen voordat u uw activiteiten hervat.

Het is niet nodig uw gezicht met een dikke laag te bedekken, aangezien de huid het teveel toch niet kan opnemen. Zorg er wel voor dat uw gezicht volledig bedekt is. 

3. Laat het masker op uw huid inwerken

De inwerktijd varieert naar gelang van het masker: sommige werken in minder dan een uur, andere hebben een hele nacht nodig om een effect te hebben. De snelste maskers hebben meestal een inwerktijd van een half uur.

4. Spoel uw gezicht af

Zodra de nodige tijd verstreken is, spoelt u uw gezicht af met schoon water om eventuele maskerresten te verwijderen. 

5. Hervat uw zorgroutine

Hydrateer uw huid nadat u het masker hebt verwijderd en breng uw gebruikelijke serum en verzorging aan. 

Wanneer brengt u een gezichtsmasker aan?

Wil een masker goed werken, dan moet u uw huid de tijd geven dit te absorberen. Kies uw moment dus zorgvuldig om er het beste uit te halen.

Moet ik 's morgens of 's avonds een masker aanbrengen?

De beste tijd om uw masker aan te brengen is 's avonds, wanneer u uw make-up van uw huid verwijderd heeft en u de tijd hebt om het te laten inwerken. U kunt het ook 's nachts laten inwerken voor een maximale doeltreffendheid. 

Voor of na het douchen?

Een masker moet u altijd na het douchen aanbrengen, of ten minste enkele uren van tevoren. Als u het te snel afspoelt, kan het zijn dat het niet helemaal werkt.

Hoe vaak moet u een masker aanbrengen?

Een gezichtsmasker gebruikt u 1 tot 3 keer per week, afhankelijk van de gevoeligheid van uw huid.

Terug naar boven