Eén plant, één indicatie

Amandel

Prunus dulcis Mill. D.A Webb

Read

Wij kozen voor de Amandelboom uit het Middellandse Zeegebied omwille van zijn rijkdom aan eiwitten en aminozuren die de haarstructuur versterken.

BIOLOGISCHE Korenbloem

Centaurea cyanus L.

Read

We telen onze Korenbloemen op onze eigen akkers in Zuidwest-Frankrijk volgens de principes van de biologische landbouw. De bloemen worden geoogst wanneer ze opengebloeid zijn. Na infusie en destillatie wordt een zuiver en veilig kalmerend bloemenwater verkregen dat onmisbaar is voor de verzorging van de allergevoeligste ogen.

Brandnetel

Urtica dioica L.

Read

De wortels van de Brandnetel worden opgedolven en volgens een traditionele methode in de zon gedroogd om er een krachtig plantaardig talgregulerend bestanddeel aan te kunnen onttrekken.

calendula-clair.svg

Calendula

Calendula officinalis L.

Read

Elke Calendulabloem wordt volgens de normen van de biologische landbouw gekweekt en aan het begin van de zomer met de hand geoogst om de kwaliteit van de bestanddelen te garanderen. Haar extract beschermt en versterkt het natuurlijke afweersysteem van de onrijpe en tere babyhuid.

Typo manuscrite Cédrat

Cederappel

Citrus medica L.

Read

De majestueuze Cederappel is de citrusvrucht die het langst in het Middellandse Zeegebied wordt gekweekt. Deze vrucht wordt van oudsher gebruikt omwille van haar stimulerende en zuiverende eigenschappen. We kozen voor de Cederappel om vet haar weer heerlijk luchtig te kunnen maken.

cupuacu_clair.svg

Cupuaçu boter

Theobroma grandiflorum

Read

Wij kozen voor de Cupuaçuboom omwille van zijn unieke hydraterende eigenschappen. Uit de zaden van zijn vruchten wordt door koude persing een royale boter barstensvol vetzuren verkregen die het vocht in de epidermis vasthoudt.

Duizendguldenkruid

Centourea cyanus L.

Read

We kozen voor Duizendguldenkruid omwille van zijn hoge gehalte aan cyanocentaureïne, een plantaardig pigment met blauwachtige nuances dat vergeling van het haar tegengaat en grijs en/of wit haar een schitterende glans geeft.

Granaatappel

Punica granatum L.

Read

De schil van de Granaatappel wordt volgens traditionele methodes met de hand verwijderd en in de zon gedroogd om er daarna een extract met gepatenteerde kleurfixerende eigenschappen uit te concentreren.

Avoine typo manuscrite

Haver

Avena sativa L.

Read

Deze Haver werd geselecteerd omwille van zijn uitzonderlijke rijkdom aan suikers, vetten en vitamines en omwille van zijn hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Haver

Avena sativa L.

Read

Haver : Rijk aan gluciden, lipiden en vitamines met uitzonderlijke kalmerende en verzachtende eigenschappen.

Read

Haver werd geselecteerd omwille van zijn uitzonderlijke rijkdom aan gluciden, lipiden en vitamines en zijn hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Kamille

Matricaria recutita L.

Read

Wij kozen voor Kamille omwille van het gele apigeninepigment in de bloemblaadjes dat blond haar op natuurlijke wijze helpt op te helderen en kastanjebruin haar mooie gouden accenten geeft.

Kinine

Cinchona calisaya Wedd.

Read

We selecteerden de Kinaboom, een Zuid-Amerikaanse boom die traditioneel wordt aangewend als versterkend en stimulerend middel. De bast van deze boom bevat van nature veel Kinine, een molecule met uitgesproken stimulerende en versterkende eigenschappen die werden gepatenteerd.

Korenbloem

Centaurea cyanus L.

Read

De korenbloemen worden geoogst wanneer ze helemaal opengebloeid zijn. Na infusie en destillatie wordt een zuiver en veilig kalmerend bloemenwater verkregen, een uniek bestanddeel dat onmisbaar is voor de verzorging en hygiëne van gevoelige ogen.

Mango

Mangifera indica L.

Read

Wij kozen voor Mango omdat de pitten van deze vrucht bijzonder rijk zijn aan vetzuren en polysachariden met voedende en beschermende eigenschappen. Uit de pitten wordt door koude persing een sterk voedende boter verkregen die droog haar diepgaand voedt zonder het te verzwaren.

Mirte

Myrtus Communis L.

Read

We kozen Mirte omwille van haar uitzonderlijke rijkdom aan sterk zuiverende en roosbestrijdende polyfenolen die vette schilfertjes (een veel voorkomend probleem bij een vette hoofdhuid) verwijderen.

Olijfboom

Olea europaea L.

Read

De Olijfboom, sinds oudsher hét symbool van kracht en een lang leven, werd omwille van de uitzonderlijke anti-agingeigenschappen van zijn vruchten geselecteerd om er een echt anti-agingconcentraat aan te onttrekken dat antioxiderend werkt en het haar dikker maakt.

Pioenroos

Paeonia lactiflora Pall.

Read

We kozen voor de Pioenroos omwille van haar hoge gehalte aan paeniflorine, een molecule die door haar anti-irriterende, kalmerende en radicaalbestrijdende eigenschappen ideaal is om jeuk te verzachten.

Vlas

Linum usitatissimum L.

Read

We kozen voor Vlas, een tere en delicate plant, omwille van haar hoge gehalte aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze extra steun en volume bij de wortel geven.

menthe_aquatique_svg

Watermunt

Mentha aquatica L.

Read

Munt wordt wereldwijd al eeuwenlang gebruikt omwille van zijn stimulerende en verfrissende eigenschappen. Wij kozen voor Mentha aquatica L. omdat deze variëteit barstensvol polyfenolen zit die een wetenschappelijk bewezen antioxiderend en vervuilingsbestrijdend effect hebben op de hoofdhuid. Wij kweken deze Watermunt volgens de principes van de biologische landbouw in Zuidwest-Frankrijk.

ylang_clair.svg

Ylang-Ylang

Cananga odorata

Read

Wij kozen voor de Ylang-Ylangbloemen omwille van hun beschermende eigenschappen. Uit de bloemen onttrekken we een etherische was barstensvol krachtig voedende vetzuren die een film over het haar vormt en het haar zowel inwendig als uitwendig tegen blootstelling aan de zon beschermt.

Lait d'amande botanique droite
Ortie botanique droite
calendula_botanical_left_v2
klorane_botanique_right.png
Pulpe de cédrat botanique gauche
Pulpe de cédrat botanique droite
cupuacu-botanical-left.png
cupuacu-botanical-right.png
centaurée botanique gauche
centaurée botanique droite
Lait d'amande botanique gauche
Lait d'amande botanique droite
quinine botanique gauche
Bleuet botanique droite
Mangue botanique droite
myrthe botanique gauche
Extrait essentiel d'Olivier botanique droite
Pivoine botanique gauche
Pivoine botanique droite
Fibres_de_lin_botanique_gauche
Fibres_de_lin_botanique_droite
aquatic_mint-botanical-left
aquatic_mint-botanical-right.
ylang-botanical-left.png
ylang-botanical-right.png