Aμύγδαλο

Με προέλευση από την κεντρική και ανατολική Ασία, το αμύγδαλο είναι πικρό στην άγρια μορφή του. Η γλυκιά Αμυγδαλιά προέρχεται από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν και η χρήση της ως τροφής ανέρχεται στο 1200 π.Χ. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το έλαιο αμυγδάλου ως καλλυντικό. Στην Αρχαία Ελλάδα καλλιεργούσαν και κατανάλωναν τον καρπό του αμυγδάλου είτε απευθείας, είτε σε μορφή γάλακτος.Το δένδρο και ο καρπός του γνωρίζουν την ακμή τους κατά τον Μεσαίωνα, όπου τα χρησιμοποιούσαν σε μορφή γάλακτος για την προετοιμασία σούπας ή επιδόρπιου πριν ξεκινήσει η εξάπλωσή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αμυγδαλιά είναι ένα από τα πρώτα δέντρα που εξημερώθηκε από τον άνθρωπο.

Η κύρια χρήση του γλυκού Αμύγδαλου σήμερα είναι διατροφική. Είναι πολύ πλούσιο σε λιπίδια και πρωτεΐνες και περιέχει μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Το "έλαιο γλυκού αμυγδάλου" (αμυγδαλέλαιο), εκχυλισμένο από τον πυρήνα, χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό κυρίως σε φλεγμονές του δέρματος. Τα Αμύγδαλα χρησιμοποιούνται επίσης στη σύνθεση καταπραϋντικών σκευασμάτων για τον πονόλαιμο και το βήχα. Το γάλα Αμυγδάλου θεωρείται αντικαταρροϊκό και αντιπυρετικό γαλάκτωμα.

Prunus dulcis Mill. D.A Webb

To Αμύγδαλο που χρησιμοποιούμε καλλιεργείται στη λεκάνη της Μεσογείου, στην Ισπανία.

Ισπανία

Επιλέξαμε

Το είδος Prunus amygdalus dulcis (Mill.), πλούσιο σε πρωτεΐνες και αμινοξέα για τις ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Συλλέγουμε

Κάθε φθινόπωρο, οι καρποί στη συνέχεια ξηραίνονται και καθαρίζονται.

Συγκεντρώσαμε

ένα συστατικό πλούσιο σε πρωτεΐνες και αμινοξέα που ενισχύουν τη δομή της τρίχας για να προσφέρουν απαλότητα.

Η επιλογή Klorane

Λούσιμο

Απαλότητα και κράτημα
Προσφέρει απαλότητα και κράτημα. Κατάλληλο για συχνή χρήση.
+