kl_almond_background_website_pdp

Συστατικά Αμύγδαλο

Γνωστό για τις ενυδατικές και μαλακτικές του ιδιότητες.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα αμύγδαλα που χρησιμοποιούμε

Το αμύγδαλο Prunus amygdalus dulcis που έχουμε επιλέξει είναι ένα συμπύκνωμα αμινοξέων, πλούσιων σε πρωτεΐνες, οι ιδιότητες των οποίων ενισχύουν τη δομή των μαλλιών για να προσφέρουν απαλότητα και λάμψη.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ  Αμύγδαλο

ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  Καρπός

ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ  Prunus amygdalus dulcis

ΓΑΛΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ  Αμυγδαλέλαια

ΟΝΟΜΑΣΙΑ INCI Prunus amygdalus dulcis oil

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ  Ισπανία

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ Φθινόπωρο

ΤΟΜΕΑΣ Συμβατική καλλιέργεια

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Περιγραφή: με τι μοιάζει;

kl_brand-website_edito_13 472x592
Η γλυκιά αμυγδαλιά πιστεύεται ότι προέρχεται από την Αμερική και το Αζερμπαϊτζάν, ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών και μπορεί να φτάσει σε ύψος από 4 έως 12 μέτρα.
kl_almond_actif_picture 472x592
Τα άνθη της αναπτύσσονται πολύ πριν από τα φύλλα, καλύπτοντας κάθε κλαδί με λευκό χρώμα, σαν νυφικό. Μπορεί να ζήσει έως και 100 χρόνια.
kl_brand-website_edito_15 472x592
Είναι το πρώτο οπωροφόρο δέντρο που ανθίζει στο τέλος του χειμώνα. Παράγει σαρκώδεις καρπούς που περιέχουν το πολύτιμο βρώσιμο αμύγδαλο. Η αμυγδαλιά ήταν ένα από τα πρώτα δέντρα που εξημέρωσε ο άνθρωπος. Στα ελληνικά, η λέξη «αμύγδαλο» και στα λατινικά «amandula» σημαίνει «θεϊκό δώρο», «σπάνιο και πολύτιμο αγαθό».

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Ποια είναι τα οφέλη της για τα μαλλιά σας;

Το γλυκό αμύγδαλο χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως στα τρόφιμα. Πολύ πλούσιο σε λιπίδια και πρωτεΐνες, περιέχει πολλά μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Τα οφέλη του μιλούν από μόνα τους, όπως μαρτυρά η παροιμία της Προβηγκίας «υγιές σαν το αμύγδαλο»! Τα οφέλη του επεκτείνονται και στα μαλλιά: τα λιπαρά οξέα που συνθέτουν το γλυκό αμυγδαλέλαιο, το ελαϊκό (ω9) και το λινολεϊκό (ω6), συμβάλλουν στην ενίσχυση του λιπιδικού φραγμού για μέγιστη θρέψη. Εξασφαλίζουν την καλή ενυδάτωση του δέρματος χάρη στις ιδιότητες σχηματισμού φιλμ και προστασίας, επικαλύπτοντας τις ίνες της τρίχας και διευκολύνοντας το styling. Η δράση του αμυγδάλου προσφέρει τόσο πολύ κράτημα που το σαμπουάν μπορεί να εξουδετερώσει τον στατικό ηλεκτρισμό!

  • <span class="ezstring-field">kl_almond_actif_picture 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_SOCIAL_PHOTO_GIRL_IN_THE_CITY_Nov2018 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_Almond_Hair_Shampoo_Packshot_400ml_CMYB_PRINT_WEBSITE_Active-Ingredient_3282779028462 367x460</span>

Λίγα λόγια από τον ειδικό μας

Κάθε φυτό έχει τα δικά του οφέλη για το δέρμα ή τα μαλλιά, στην περίπτωση του αμυγδάλου, έχει φυσικές μαλακτικές ιδιότητες χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και αμινοξέα, όπως που έχουμε αποδείξει!

Alexandre Panel
Alexandre PanelΒοτανολόγος της Klorane

Και ο πλανήτης σ΄ όλα αυτά;

Σεβασμός στο περιβάλλον

Στο πλαίσιο της προσέγγισής μας Clean Beauty, εξακολουθούμε να αναθεωρούμε συνεχώς τις συνθέσεις των προϊόντων μας χρησιμοποιώντας συστατικά που θεωρούμε λιγότερο επιβλαβή. Από το γάλα αμυγδάλου περάσαμε στο αμυγδαλέλαιο για να αποφύγουμε τη χρήση προπυλενογλυκόλης.

Ανακλύψτε τις δεσμεύσεις μας

Προς την κατεύθυνση μιας πιο αγνής φροντίδας ομορφιάς

Οι προσπάθειές μας να βελτιώσουμε τις συνθέσεις μας με βάση το αμύγδαλο 

Στο παρελθόν χρησιμοποιούσαμε γάλα αμυγδάλου με εκχύλισμα αμυγδάλου, πεπτίδια, το οποίο αναμιγνύονταν με προπυλενογλυκόλη. Αυτά τα πεπτίδια είναι φορτισμένα ιοντικά μόρια που συνδέονται με την τρίχα και γεμίζουν τα κατεστραμμένα λέπια. Σήμερα, χάρη στην έρευνα, έχουμε εντοπίσει τις αρνητικές επιπτώσεις ορισμένων συστατικών, όπως η προπυλενογλυκόλη. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με γλυκό αμυγδαλέλαιο, του οποίου το ελαϊκό και το λινολεϊκό οξύ δεν είναι φορτισμένα με ιόντα και δρουν με φυσικό τρόπο προσφέροντας ενυδάτωση, απαλότητα και ενδυνάμωση στον κορμό της τρίχας.

150408_HD_Amande02-png

Το ξέρατε αυτό;

Στην ελληνική μυθολογία, η αμυγδαλιά είναι σύμβολο της αγάπης. Η Φυλλίς, κόρη του βασιλιά της Θράκης, νιώθοντας παραμελημένη από τον αρραβωνιαστικό της Δημοφώντα, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Οι θεοί, από οίκτο γι' αυτή την αιώνια χαμένη αγάπη, τη μεταμόρφωσαν σε αμυγδαλιά με γυμνά κλαδιά. Όταν επέστρεψε ο Δημοφών και έμαθε τι είχε συμβεί, αγκάλιασε την αμυγδαλιά με μεγάλη θλίψη. Εκείνη τότε αμέσως καλύφθηκε με πολυάριθμα αρωματικά λευκά λουλούδια.

Ανακαλύψτε το Σαμπουάν για απαλά και με όγκο μαλλιά με γαλάκτωμα αμυγδάλου

Ανακαλύψτε το Σαμπουάν για απαλά και με όγκο μαλλιά με γαλάκτωμα αμυγδάλου

Χαρίζει φυσική απαλότητα, λάμψη και κράτημα σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Μάθετε περισσότερα

Ανακαλύψτε τα δραστικά βοτανικά συστατικά μας

Στην Klorane, αξιοποιούμε τα καλύτερα στοιχεία της φύσης για να παρέχουμε φροντίδα για όλους.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Κενταύρια

Η Centaurea cyanus, γνωστή ως Κενταύρια, περιλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή φαρμακοποιία για τις καταπραϋντικές και αποσυμφορητικές της ιδιότητες.

Δείτε περισσότερα
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Καλέντουλα

Επιλέξαμε την καλέντουλα για να συνοδεύσει τα μωρά κατά την αφύπνιση των αισθήσεων τους με τη βοήθεια της φύσης και για να φροντίσει το εύθραυστο δέρμα τους με τις καταπραϋντικές της ιδιότητες.

Δείτε περισσότερα
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Το cupuaçu καλλιεργείται στον Αμαζόνιο και είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά που χρησιμοποιούμε στα καλλυντικά μας. Από αυτό εξάγεται ένα βούτυρο με εξαιρετικά υψηλή διατροφική αξία.

Δείτε περισσότερα
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Υδάτινη μέντα

Η υδάτινη Μέντα είναι γνωστή για τα θεραπευτικά και αποτοξινωτικά οφέλη της στο τριχωτό της κεφαλής.

Δείτε περισσότερα
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoï

Το monoi Ταϊτής που χρησιμοποιούμε είναι ένας περίτεχνος συνδυασμός δύο φυτών από τις ακτές της Πολυνησίας. Το μοναδικό του άρωμα είναι ένα συμπύκνωμα που προσφέρει μια πραγματική αίσθηση απόδρασης, αισθησιασμού και απαλότητας.

Δείτε περισσότερα
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Βρώμη

Ένα από τα αγαπημένα μας δραστικά συστατικά στην Klorane, ιδιαίτερα λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε υδατάνθρακες, λιπίδια και βιταμίνες που του προσδίδουν ενυδατικές, μαλακτικές και προστατευτικές ιδιότητες.

Δείτε περισσότερα
kl_brand-website_edito_19 265x265

Καπουτσίνο

Γοητευτικός και με πλούσια ανθοφορία, επιλέξαμε τον καπουτσίνο για τις ισχυρές εξυγιαντικές του ιδιότητες που συμβάλλουν στη μείωση της πιτυρίδας.

Δείτε περισσότερα
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

Ρόδι

Ο φλοιός ροδιού που συλλέγεται με το χέρι ξηραίνεται στον ήλιο ώστε να συμπυκνωθούν τα ενεργά συστατικά του. Στη συνέχεια παράγουμε ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εκχύλισμα με σταθεροποιητικές ιδιότητες.

Δείτε περισσότερα
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Λινάρι

Επιλέξαμε τον λιναρόσπορο για την πλούσια περιεκτικότητά του σε βλεννώδη ουσία, η οποία λειτουργεί ως φυσικό κάλυμμα για τα μαλλιά.

Δείτε περισσότερα
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Μάνγκο

Επιλέξαμε το μάνγκο επειδή είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Από τον πυρήνα του, οι ειδικοί μας εξάγουν ένα βούτυρο με εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες που θρέφει σε βάθος τα ξηρά μαλλιά.

Δείτε περισσότερα
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Χαμομήλι

Μας άρεσε το χαμομήλι λόγω της κίτρινης χρωστικής ουσίας που περιέχουν τα άνθη του, η οποία έχει ξανθυντικές ιδιότητες.

Δείτε περισσότερα
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

Το ελαιόδεντρο

Για τις εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες του καρπού του, η Klorane επέλεξε το ελαιόδεντρο, σύμβολο αντίστασης και μακροζωίας από την αρχαιότητα.

Δείτε περισσότερα
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Τσουκνίδα

Οι καθαριστικές, στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αναζωογονητικές ιδιότητες της τσουκνίδας ανέκαθεν εξυμνούνταν. Η ξηρή ρίζα της τσουκνίδας χρησιμοποιείται από την Klorane ειδικά για τα λιπαρά μαλλιά.

Δείτε περισσότερα
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

Παιώνια

Η Klorane επέλεξε για εσάς την Κινεζική παιώνια, που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για την καταπραϋντική της δράση, το χαλαρωτικό της άρωμα και τις αντι-ερεθιστικές της ιδιότητες, τις οποίες έχουμε αποδείξει επιστημονικά.

Δείτε περισσότερα
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

Κιγχόνη (Quinquina)

Η Κιγχόνη, ή αλλιώς Quinquina, είναι ένα δέντρο ενδημικό της Νότιας Αμερικής. Εισήχθη στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα. Η κινίνη εξάγεται από το φλοιό του και χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως τονωτικό και στυπτικό.

Δείτε περισσότερα
kl_citrus_actif_picture 265x265

Το κίτρο

Το κίτρο που καλλιεργούμε κάτω από τον ήλιο της Κορσικής προσφέρει τις εξυγιαντικές του ιδιότητες στα μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα.

Δείτε περισσότερα
Back to top