A la une

On vous dit tous sur nos actions, nos inspirations et nos engagements. Partager avec nous notre passion pour la beauté naturelle.
01/06/2017
pivoine-gamme

Eindelijk verzachting!

Ontdek het nieuwe verzachtende ritueel met Chinese Pioenroos en een heerlijk ontspannend parfum. Wetenschappelijk bewezen*: dit ritueel verzacht de hoofdhuid langdurig en herstelt haar comfort.

*Fysiologische metingen en gedragsanalyse bij 22 proefpersonen. 

Ontdekken
21/05/2017
botany-for-change

NATIONALE BOTANY FOR CHANGE PRIJS - EDITIE 2017

Onze steden blijven uitbreiden... en planten verdwijnen stilletjes aan. Laat ons de natuur opnieuw centraal plaatsen en onze steden herinrichten!

In het kader van de 2de editie van de Botany for Change prijs, nodigde de Klorane Botanical Foundation dit jaar studenten plantenkunde, tuinbouw, architectuur en landschapsbeheer uit om onze steden en levens opnieuw van planten te vervullen door de Stadstuin van de toekomst te creëren in het Parc de La Villette, het grootste park van Parijs en hét ideale voorbeeld van een groene plantenzone in het hart van een stad. Een tuin die de schoonheid en diversiteit van het plantenrijk benadrukt en die de beste initiatieven tentoonstelt om aan te tonen hoe belangrijk de plantenwereld voor ons kan zijn. 

récolte-du-bleuet

De oogst van de Korenbloemen

Het Korenbloemwater wordt al meer dan 50 jaar lang door de Laboratoires Klorane onttrokken  aan de Centaurea cyanus L.-variëteit omwille van haar hoge concentratie aan verzachtende en ontzwellende bestanddelen. Het wordt ook wel het  blauwe goud voor gevoelige ogen en voor vrouwen die contactlenzen dragen genoemd, omdat het de ogen mooier maakt en bovendien gegarandeerd veilig is. 

De korenbloemen worden volgens de principes van de biologische AB-gecertificeerde landbouw in Zuidwest-Frankrijk gekweekt in een streek met een mild klimaat en  rijke akkers. Op die manier dragen we bij tot de bescherming van de natuur.

We oogsten de bloemen in volle bloei, wanneer ze "rijp" zijn, geen dag eerder of later.